Prijs: € 300,00 inclusief trainingsmateriaal en lunch, exclusief BTW.
Hoe bepaal je de insteek van de behandeling? Hoe verhoudt zich de taalontwikkeling tot het lezen en spellen? Welke methoden zijn er om lees- en spellingproblemen te behandelen in de verschillende fasen van het lezen? Hoe kun je het lezen en spellen op een effectieve manier stimuleren?
Deze cursusdag gaat over de behandeling van lees- en spellingproblemen en heeft als doel dat de logopedist die nog weinig ervaring heeft met het behandelen van lees- en spellingproblemen op een evidence based wijze met deze problematiek aan de slag kan. Hierbij wordt theorie afgewisseld met casuïstiek en wordt in de middag gewerkt aan het opstellen van een behandelplan van een casus die de deelnemers zelf meenemen.
Inhoud
De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de training:
- Do’s en dont’s in de behandeling van leesproblemen
- Relatie taal en spellen/lezen
- Klinisch redeneren: onderbouwing diagnose en behandeling
- Opstellen behandelplan
Voorwaarde voor deelname is het inleveren van een casus voorafgaand aan de trainingsdag. Deze casus wordt tijdens de training besproken. Tevens is er sprake van verplichte literatuur.
Doelstelling
Na afloop van de training is de deelnemer:
- bekend met de achtergrond van lees- en spellingproblemen
- bekend met verschillende methoden om lees- en spellingproblemen te behandelen (Voorschotbenadering, Letters in beweging, Bouw!, Connect, Rotterdamse aanpak dyslexie, Begeleid Hardop Lezen, Taal/Spelling in blokjes)
- in staat om op basis van casuïstiek een logopedische diagnose te stellen
- in staat om op basis van analyse van onderzoeksgegevens een globaal therapieplan op te stellen
- in staat om een behandeling op het gebied van lezen uit te voeren
- in staat om een behandeling op het gebied van spellen uit te voeren
Doelgroep
De training is bedoeld voor logopedisten die werken met kinderen met een IQ > 75 en die ervaring hebben met (de diagnostiek van) lees- en spellingproblemen. Het is wenselijk dat de deelnemers in hun praktijk de beschikking hebben over EMT, Klepel en PI-dictee.
Trainer
Deze training wordt gegeven door Ilona Silderhuis.
Accreditatie
Deze training is geaccrediteerd bij St. ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici) met 23 punten voor logopedisten.
Bijzonderheden
Er is ook een training over de diagnostiek van lees- en spellingproblemen. Klik hier voor meer informatie.
Wilt u meer weten over de relatie geheugen, logopedie en taal? Bekijk dan ons aanbod in de reeks geheugen en logopedie.
Deze training is heel geschikt als incompany training. Op eigen locatie met collega’s, team, afdeling of logopediekring. Meer weten? Stuur een mail naar info@pearsonacademy.nl